Πριν από λίγο καιρό, το Facebook είχε εισάγει την υπηρεσία δωρεάν κλήσεων στην εφαρμογή του Messenger, αποκλειστικά για τους κατοίκους του Καναδά, αφού είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Πλέον, με το νέο σύστημα να είναι ακόμα σε στάδιο εξέλιξης, η επιλογή είναι διαθέσιμη και για τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η νέα λειτουργία προς το παρόν προϋποθέτει, να έχουν και οι δύο χρήστες που παίρνουν μέρος στην κλήση, συσκευές iPhone και την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Facebook Messenger. Έτσι επιλέγοντας μία επαφή, θα διακρίνεται το σύμβολο “i” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας, που όταν το επιλέξετε, θα έχετε τη δυνατότητα για δωρεάν κλήσεις.

Χρήστες που δοκίμασαν την νέα υπηρεσία, υποστηρίζουν πως η ποιότητα κλήσεις είναι σε πολύ καλά επίπεδα, βέβαια με τις μικρές διακοπές που μας έχουν συνηθίσει οι υπηρεσίες VoIP. Η νέα υπηρεσία θα φανεί πολύ χρήσιμη, σε περιπτώσεις που έχετε ξεμείνει από προπληρωμένο χρόνο, όταν στην περιοχή που βρίσκεστε δεν έχει καλό σήμα (αλλά έχετε σύνδεση στο Internet) ή όταν θέλετε να καλέσετε κάποιον που δεν γνωρίζετε το τηλέφωνό του.

Η ανάπτυξη του πρότζεκτ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και πιστεύουμε πως όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορέσουμε να πάρουμε και εμείς μία γεύση, από τις νέες υπηρεσίες τηλεφώνου του Facebook.