Με το ενδιαφέρον του κοινού να παραμένει σταθερά στραμμένο στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, δεν υπάρχει πια τίποτα που να μένει ασχολίαστο από αυτό το εν εξελίξει θέμα. Κάπως έτσι έφτασαν τα social media να πάρουν από χθες φωτιά με την εμφάνιση του Μάνου Δασκαλάκη στην Ευελπίδων όπου δήλωσε παράσταση πολιτική αγωγής. Η βασική κατηγορία των χρηστών των social media και ειδικά του twitter είναι πως…: «εμφανίστηκε με στυλ μοντέλου κι όχι πατέρα που έχει χάσει τρία παιδιά».

Σημειώνεται πως όταν έφτασε στην Ευελπίδων, κάποιοι πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν εκεί άρχισαν να του φωνάζουν: «δολοφόνοι, κάνατε τα παιδιά για να τα σκοτώσετε».

Μάνος Δασκαλάκης

Στο ίντερνετ, το κοινό σχολιάζει πως ο Δασκαλάκης εμφανίστηκε με στυλ… ροκ σταρ φορώντας μοδάτα μαύρα γυαλιά και με ύφος πιλότου Top Gun «άδειασε» ουσιαστικά την εν διαστάσει πια σύζυγο του, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η σημερινή εμφάνιση του στην 18η ανακρίτρια είχε μέσες- άκρες το ίδιο αποτύπωμα αλλά αυτή τη φορά χωρίς κάποια δήλωση.

Σχολιάζοντας την ουσία της δήλωσης του Μάνου Δασκαλάκη και όχι φυσικά τα ρούχα του, ο πρώην διευθυντής ασφαλείας Πατρών Χρήστος Ρουγκάλας μας είπε το εξής: «Φαινόταν ψύχραιμος» για να διερωτηθεί στη συνέχεια: «Ήταν όντως ψύχραιμος ή υποδυόταν τον ψύχραιμο; Μήπως είναι τελικά φοβισμένος; Θα το δούμε».

Η νευραλγική θέση του Μάνου Δασκαλάκη

Για τον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη, οι συζητήσεις που γίνονται στα social media είναι συζητήσεις «καφενειακού τύπου» που δεν προσφέρουν τίποτα. Όσον αφορά στη στάση του Μάνου Δασκαλάκη σε σχέση με την υπόθεση αυτή κάθε αυτήν ο κος Μαρακάκης σημειώνει τα εξής: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια νευραλγική θέση όπου αφενός, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, διαπιστώνει έκπληκτος ότι η πρώην σύζυγος του έχει σκοτώσει τα παιδιά του και αφετέρου αισθάνεται αμυνόμενος. Θα έχει μια αναμενόμενη παθητική στάση δεδομένου ότι είναι στο μικροσκόπιο των αρχών και εύλογα φοβάται ότι μπορεί να βρεθεί εμπλεκόμενος και ο ίδιος».

Γιάννης Μαρακάκης

«Θέατρου του παραλόγου» η στάση του Μάνου Δασκαλάκη

Η δικηγόρος και ποινικολόγος Ανθούλα Ανάσογλου συμφωνεί με τον κο Μαρακάκη στο θέμα του σχολιασμού της εμφάνισης- «αυτά είναι εντελώς ανούσιες συζητήσεις» λέει η ίδια και μας δίνει την γνώμη της για την ουσία της θέσης που παίρνει πια ο Μάνος Δασκαλάκης ως προς το τι συνέβη τελικά με τους θανάτους των παιδιών του.

Όπως μας λέει λοιπόν η ίδια: «Αυτό που μπορώ να πω, η προσωπική μου γνώμη φυσικά και το τονίζω αυτό, είναι ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έδειξε να έχει τη στάση ανθρώπου που έχει εξοργιστεί με αυτό που έχει ανακαλύψει ή που έχει αποκαλυφθεί, αυτό τέλος πάντων το οποίο τον φέρνει σε θέση ανθρώπου που έχει ξεγελαστεί».

Από αυτή την άποψη, κατά την κα Ανάσογλου, η συμπεριφορά του δεν είναι κατανοητή, λογική και ανθρώπινη. Όπως σημειώνει η ίδια: «Γιατί πως αλλιώς να σχολιάσουμε το γεγονός ότι αυτό το ζευγάρι ήταν μαζί και είχε έναν κοινό δικηγόρο στον οποίο εμπιστεύτηκαν από κοινού πολύ συγκεκριμένα πράγματα και τώρα αυτός ο ίδιος ο δικηγόρος ο οποίος έχριζε της εμπιστοσύνης της κατηγορουμένης, είναι εναντίον της, με εντολή του πελάτη του;

Ανθούλα Ανάσογλου

«Αυτό για εμένα είναι τελείως αντιδεοντολογικό. Και όσον αφορά στον πατέρα των τριών παιδιών που χάθηκαν, μιλάμε για έναν άνθρωπο που μέχρι πρότινος στήριζε την σύζυγό του. Και μέσα σε μια νύχτα και χωρίς δεύτερη σκέψη στέκεται εναντίον της. Και πως να σχολιάσουμε τέλος και τις δηλώσεις μετά την παράσταση πολιτικής αγωγής; Γνωρίζω τη διαδικασία πάρα πολύ καλά. Κάθε φορά που κάποιος κάνει παράσταση πολιτικής αγωγής τί συμβαίνει; Λαμβάνει τα έγγραφα της δικογραφίας, τα μελετάει και μετά ξεκαθαρίζει την θέση του. Αντιθέτως, ο Μάνος Δασκαλάκης εκεί όπου τον περιμένουν οι δημοσιογράφοι βγαίνει και δηλώνει πως ‘τα στοιχεία είναι αδιάσειστα’. Και αναρωτιέμαι: Ποιος διαβάζει τόσο γρήγορα μια δικογραφία;

Ο Μάνος Δασκαλάκης στην ανακρίτρια

H αίσθηση μου λοιπόν είναι πως έχει αρχίσει και φοβάται, έχει αρχίσει και αμύνεται. Και επίσης παίζει ένα θέατρο του παραλόγου. Πώς γίνεται μέχρι χθες να λες ‘δεν το πιστεύω ότι το έκανε η γυναίκα μου’ και μετά να βγαίνεις από το γραφείο της ανακρίτριας και πριν προλάβεις να διαβάσεις την δικογραφία να βγάζεις και απόφαση; Είναι ο φόβος για το τι θα συμβεί με τον ίδιο, αυτό που καθοδηγεί αυτή την συμπεριφορά. Αλλιώς τα λόγια θα ήταν μάλλον: ‘Θα πέσω από τα σύννεφα αν η μάνα των παιδιών μου το έκανε αυτό, είμαι συγκλονισμένος, θα σας απαντήσω όταν δω το κατηγορητήριο αναλυτικά’ και όχι ‘τα στοιχεία είναι αδιάσειστα’. Πότε πρόλαβες και τα έμαθε; Ο ίδιος νιώθει ότι πρέπει να κάνει κάτι απλώς και μόνο για να το κάνει, χωρίς να πείθει σχεδόν ούτε τον ίδιο του τον εαυτό».