Αντιμέτωπος με την Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται, πλέον, και επίσημα ο εν διαστάσει σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης. Ο 33χρονος λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων και κατευθύνθηκε αμίλητος στο γραφείο της 18ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την ανάκριση με κεντρικό πρόσωπο την Ρούλα Πισπιρίγκου που βρίσκεται, ήδη, προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού για την δολοφονία της κόρης τους Τζωρτζίνας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος άκουσε τις αποδοκιμασίες πολιτών που φώναζαν «δολοφόνοι… κάνατε παιδιά για να τα σκοτώσετε» δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στην εν διαστάσει σύζυγο του.

Ο νεαρός πατέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγους μήνες θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση. Και αυτό γιατί η μαρτυρία του θα μπορούσε, όπως εκτιμάται, να ρίξει φως στη ζωή της οικογένειας και στο τραγικό τέλος των παιδιών. Αν και αρχικά ο 30χρονος στάθηκε στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν εκείνη βρέθηκε κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο ίδιος φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του και να καταστήσει σαφές πως το μόνο που επιθυμεί είναι να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο των παιδιών του.

Ο Μάνος Δασκαλάκης σε δηλώσεις του έξω από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε «σοκαρισμένος» και χαρακτήρισε τη στιγμή «πολύ δύσκολη». «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γυναίκα που υποστήριζα μέχρι τώρα έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σε σοκ αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει όσα έχουν συμβεί και πως περιμένει να λάμψει η αλήθεια για τα παιδιά του και για το λόγο αυτό συνεργάζονται με τις αρχές.

«Μέχρι πρότινος είχαμε δύο ιατροδικαστικές πράξεις που δεν μας έδιναν την παραμικρή ιδέα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» είπε αναφερόμενος στα άλλα δυο παιδιά του ο θάνατος των οποίων είναι στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στην εν διαστάσει σύζυγο του ο 30χρονος είπε πως τα προηγούμενα χρόνια «ήταν υπόδειγμα μητέρας» και «δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα». Επιβεβαίωσε δε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου του τηλεφώνησε την πρώτη ημέρα μέσα από τη φυλακή και μίλησαν, ωστόσο, όπως είπε δεν απάντησε στις άλλες κλήσεις της. «Δεν έχω να της πω τίποτα απολύτως» ανέφερε.