Το δεύτερο καλάσνικοφ της συμμορίας του Αλβανού Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος αιματοκύλισε πριν από λίγες μέρες το Μικρολίμανο, είναι αυτό που βρέθηκε χτες στη θάλασσα, στην περιοχή της Πύλης 1 του Πειραιά.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας που ολοκληρώθηκε σήμερα, το συγκεκριμένο πολεμικό τυφέκιο δεν έχει χρησιμοποιηθεί στην αιματηρή επίθεση στο Μικρολίμανο, (σσ: όπως εκ παραδρομής μεταδόθηκε νωρίτερα) αλλά σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις, με συνολικά έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει χρησιμοποιηθεί στις εξής επιθέσεις:

– Στις 22/9/14, στην αιματηρή ληστεία σε βάρος Αιγύπτιου στην Ομόνοια.

– Στις 31/10/14, στο μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου έπεσε νεκρός από τις σφαίρες 43χρονος και τραυματίστηκαν επτά άτομα.

– Στις 6/11/14, στους πυροβολισμούς εναντίον καφετέριας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η εγκληματική ομάδα πέταξε το όπλο αυτό στη θάλασσα, ύστερα από την επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα, με σκοπό να το εξαφανίσει, επειδή με αυτό διαπράχθηκε ο φόνος του 43χρονου.

Από την Αστυνομία και το Λιμενικό, συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του καλάσνικοφ με το οποίο ο Μπάκο πυροβόλησε στο Μικρολίμανο τραυματίζοντας 11 άτομα και όπως είπε το πέταξε και αυτό στη θάλασσα, αλλά ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέδιδε ότι το καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησε ο κρατούμενος κακοποιός στο Μικρολίμανο, έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις σοβαρές εγκληματικές επιθέσεις, της συμμορίας στην οποία ήταν μέλος ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, μεταξύ των οποίων και στον φόνο 43χρονου στο Μεταξουργείο.