Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολυκατοικία στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Οι άντρες της πυροσβεστικής εντόπισαν μέσα στα αποκαΐδια του 4ου ορόφου τρία απανθρακωμένα σώματα μίας ηλικιωμένης, ενός ηλικιωμένου και ενός δίχρονου αγοριού. Ένας 25χρονος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο 85% του σώματός του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπως και ένα 10χρονο αγόρι με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την πυρκαγιά προκάλεσε ο ηλικιωμένος παππούς της οικογένειας ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων η οικογένεια είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του ηλικιωμένου. Σύμφωνα πάλι με μαρτυρίες γειτόνων ο ηλικιωμένος απειλούσε την οικογένεια πως θα τους βάλει φωτιά.

Η επέμβαση του υδραυλικού
Οι νεκροί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης θα ήταν περισσότεροι εάν δεν επενέβαινε ο Θεόδωρος Γκαλτσίδης. Ο 54χρονος υδραυλικός βρισκόταν στη γειτονιά για οικοδομικές εργασίες σε κοντινή οικοδομή όταν άκουσε κραυγές. Με κίνδυνο της ζωής του ο κ. Γκαλτσίδης μπήκε στο φλεγόμενο διαμέρισμα και κατάφερε να βγάλει ζωντανούς τον 25χρονο γιο της οικογένειας και το 10χρονο αγόρι. Ο 54χρονος αποπειράθηκε να ανέβει και δεύτερη φορά στο διαμέρισμα αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο αφού η πυρκαγιά είχε φουντώσει. «Άκουσα κραυγές και ανέβηκα τρέχοντας στο διαμέρισμα. Κατάφερα να βγάλω δύο νεαρά παιδιά. Δεν μπόρεσα να βγάλω έξω την ηλικιωμένη αφού είχε κλειδωθεί στην τουαλέτα του σπιτιού. Προσπάθησα να ανεβώ και δεύτερη φορά αλλά δεν τα κατάφερα», λέει στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή: thestival.gr