Ενώπιον των ανακριτών θα βρεθεί σήμερα ο Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος φέρεται να έδωσε μίζα στον Αντώνη Κάντα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο υπέργηρος επιχειρηματίας είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές και να κατονομάσει πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ο Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης, δραστηριοποιείτο από τη δεκαετία του ’80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks στην Ελλάδα, που είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.

Έτοιμος, όμως, να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές εμφανίζεται ο αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας Δημήτρης Παπαχρήστος, τον οποίο είχε κατονομάσει ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας ως το πρόσωπο που τον δωροδόκησε με συνολικά 750.000 ευρώ για την προμήθεια ενός εξοπλιστικού συστήματος. Ο κ. Παπαχρήστος πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Παρασκευή 3 Ιανουαρίου.