Εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για τις μίζες στα εξοπλιστικά δίνει σήμερα ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας.

Τον κ. Παπαχρήστο «έδωσε» ο ο προφυλακισμένος πλέον πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο συγκατηγορούμενος του τον δωροδόκησε με 750.000 ευρώ για την προμήθεια ενός εξοπλιστικού συστήματος.

Στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας ανέφερε ότι στα μέσα του 2000 ο κ. Παπαχρήστος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000, του έδωσε μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000. Για το πρόγραμμα των γερμανικών πυροβόλων που υπεγράφη το 2001 και κόστισε στο Δημόσιο 190,1 εκατ. ευρώ ο κ. Κάντας πήρε μίζα 750.000 ευρώ.

Χθες απολογήθηκε ο 83χρονος επιχειρηματίας Πάνος Ευσταθίου για τις παράνομες αμοιβές που κατέβαλε ως εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νιώθοντας αδιαθεσία όταν ενημερώθηκε ότι ο ανακριτής Γ. Μαλλής έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή.