Σήμερα θα βγει η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του 83χρονου αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Πάνου Ευσταθίου, ο οποίος χθες, μετά από 12 ώρες απολογίας, μεταφέρθηκε με αδιαθεσία στον Ερυθρό Σταυρό.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν χθες για το αν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι ο 83χρονος. Όπως έγινε γνωστό, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου, ενώ ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κ. Ευσταθίου κατά τη διάρκεια της απολογίας του αποκάλυψε μίζες περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κατηγορούμενος, τον οποίο έχει κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ομολογήσει ότι έχει δώσει μίζες για δύο εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα για τα υποβρύχια και το πρόγραμμα Αsrad.

Έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων δεν είναι, πλέον, στη ζωή, αλλά και μέλη επιτροπών, ενώ έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχαν 3-4 μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας. Αρνήθηκε ότι έχουν δοθεί μίζες στους ήδη καταδικασμένους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ενώ κατήγγειλε τον ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα ως εκβιαστή.