Στη σύλληψη 5 αλλοδαπών μικροπωλητών και στην κατάσχεση πολλών ειδών παρεμπορίου, προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην οδό Πατησίων, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα παρουσία του υφυπουργού Νότη Μηταράκη, μπροστά από την ΑΣΟΕΕ όπου μικροπωλητές πωλούν τα προϊόντα απομίμησης και τα άλλα είδη παρεμπορίου.

Ένας αλλοδαπός συνελήφθη άμεσα. Οι υπόλοιποι προσπαθώντας να αποφύγουν τη σύλληψη επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που πρώτοι προσέγγισαν το σημείο και στη συνέχεια επιχείρησαν να βρουν καταφύγιο στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ, όπου και συνέλαβαν τέσσερις, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, από την έξοδο της οδού Αντωνιάδου.

Στον ίδιο δρόμο εντοπίστηκε σταθμευμένο αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, φορτωμένο με προϊόντα παρεμπορίου, με τα οποία εφοδιάζονταν οι παράνομοι μικροπωλητές.

Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πολλά πακέτα λαθραίων τσιγάρων, αθλητικά παπούτσια, γυαλιά και ρολόγια.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση…