Νέα στοιχεία σχετικά με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν ο κυβερνήτης και ο τεχνικός, όταν το ελικόπτερο αναχώρησε από τον Ασπρόπυργο χτες, στις 2:30 το μεσημέρι, κατευθύνθηκε αρχικά στο Πήλιο, όπου προσγειώθηκε σε προκαθορισμένο σημείο και παρέλαβε δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες αποβιβάστηκαν στην περιοχή των Τεμπών, όπου πραγματοποίησε προσγείωση το ελικόπτερο.

Τόσο ο πιλότος, όσο και ο μηχανικός είπαν στους αστυνομικούς ότι από τη στιγμή που επιβιβάστηκαν τα τέσσερα άτομα στο ελικόπτερο τούς αιχμαλώτισαν με την απειλή των όπλων.

Μετά την αποβίβαση των δύο γυναικών, ο Έλληνας και ο Αλβανός που έμειναν στο ελικόπτερο έδωσαν νέα εντολή να κατευθυνθούν προς τις φυλακές Τρικάλων για να παραλάβουν τον Παναγιώτη Βλαστό.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας έρευνες στις φυλακές Τρικάλων αλλά και στο εσωτερικό του ελικοπτέρου με το οποίο επιχειρήθηκε η απόδραση.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρία πολεμικά όπλα και αρμόδια συνεργεία του ΤΕΕΜ και των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ ερευνούν τους εσωτερικούς χώρους του ελικοπτέρου.

Από τους κρατουμένους παραδόθηκε στους υπευθύνους της φυλακής ένα πιστόλι GLOCK το οποίο ερρίφθη από το ελικόπτερο.

Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελικού λειτουργού ερευνούν όλους τους χώρους της φυλακής, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν ύπαρξη άλλου οπλισμού.

Από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, ο Έλληνας είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Δομοκού, όπου εξέτιε πολυετή κάθειρξη για ληστεία. Ο Αλβανός είχε παραβιάσει άδεια από τις ίδιες φυλακές, όπου εξέτιε πολυετή ποινή για ναρκωτικά.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το ελικόπτερο είχε ενοικιαστεί από εταιρεία που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ο Βλαστός υπέστη κάταγμα γνάθου και αριστερού καρπού, όταν -στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί στην ανεμόσκαλα- έπεσε στο έδαφος.

Ο μηχανικός του ελικοπτέρου έφερε διαμπερές τραύμα στο αριστερό του χέρι από σφαίρα.