Στις 14 Μαΐου η δίκη για το «σχέδιο Πυθία»

Άφαντος παραμένει ο κατηγορούμενος πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
16:43
19/04/2019
Στις 14 Μαΐου η δίκη για το «σχέδιο Πυθία»
3
loading

Άνοιξε η αυλαία της δίκης για το αποκαλούμενο «σχέδιο Πυθία», το οποίο αφορούσε σε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και τις τηλεφωνικές υποκλοπές, χωρίς, ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Το δικαστήριο διέκοψε την διαδικασία για τις 14 Μαΐου, ενώ προηγουμένως προχώρησε στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που μαζί με τους τρεις τακτικούς δικαστές, θα ασχοληθούν με την υπόθεση.

Το εδώλιο ήταν κενό, καθώς ο πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας, στον οποίο έχει αποδοθεί το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση που αφορά στην περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005, παραμένει άφαντος.

Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το 2015, όταν η υπόθεση ήταν στο στάδιο της ανάκρισης.

Στο δικαστήριο δεν προσήλθε ούτε ο επίσης κατηγορούμενος πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος, μέσω συνεργάτη του, δήλωσε κώλυμα ενημερώνοντας πως δεν θα μπορούσε να παρασταθεί στη δίκη σήμερα.

Η εμπλοκή του πρώην υπουργού δεν αφορά στις δύο βασικές δικογραφίες για το «σχέδιο Πυθία» και τις τηλεφωνικές υποκλοπές, οι οποίες έχουν συνενωθεί, αλλά σχετίζεται  με τη φερόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων, για την οποία κατηγορήθηκε ο ίδιος και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν, με την ιδιότητα του μάρτυρα, οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής και Κώστας Μπίκας, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΣΙΔΗΡΟΣΤΟΚΟΣ

  Τι ειναι το σπληναντερο;

 2. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

  ναταν σχεδιο σπληναντερο ή εστω κοντοσουβλι για να εξοντωσουν δια του σκασμου τον '''απιθανο ''' τον εσχατο της δυν αστείας να το πιστευα

 3. avatar PanosGianaros

  Μου έρχεται να πεθάνω απο τα γέλια . . . !
  Ο Καρχιμάκης , να σκοτώσει τον Καραμανλή . . . . ., τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή την χώρα . . .!
  Αυτός που παρακολουθούσε τους υπουργούς του . . . ποιός ήταν . . . . ;
  Ποιός είχε το λογισμικό . . . . ;και σε ποιά εταιρία ήταν , μάθαμε όλοι . . !
  Ποιός βρέθηκε κρεμασμένος ;
  Θα τα απαντήσει ποτέ η δικαιοσύνη ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει