«Σχέδιο Πυθία»: Ο Κώστας Καραμανλής και ο «φαντομάς» κατηγορούμενος

Ξεκινά η δίκη για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και τις τηλεφωνικές υποκλοπές


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
8:02
19/04/2019
«Σχέδιο Πυθία»: Ο Κώστας Καραμανλής και ο «φαντομάς» κατηγορούμενος
3
loading

Δεκαπέντε χρόνια μετά φτάνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η υπόθεση του αποκαλούμενου «σχεδίου Πυθία» το οποίο αφορούσε σε σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και εκείνη των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σε δίκη έχει παραπεμφθεί πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το 2015 ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένει ασύλληπτος. Η κατηγορία που του έχει αποδοθεί είναι απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος που αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όπως και στο στάδιο της ανάκρισης, ο πρώην Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

Η δίκη φτάνει στο ακροατήριο λίγες μόνο ώρες μετά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Νέα» και «Εφημερίδα των Συντακτών» τα οποία έφεραν στο φως έγγραφο της ΕΥΠ σύμφωνα με το οποίο ουδέποτε υπήρξε «σχέδιο Πυθία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar KΛΕΩΝ

    Οι φιλοι μας οι Ρωσοι!

  2. avatar Αντωνιος

    ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ..

  3. avatar σανο

    για δεξιους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει