Τίτλοι τέλους στο θρίλερ της αναζήτησης του Μάκη Ψωμιάδη μπήκαν σήμερα το μεσημέρι σε κεντρική καφετέρια των Σκοπίων.

O κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις από παλαιότερες υποθέσεις, συνελήφθη… ξυρισμένος από αστυνομικούς της γειτονικής χώρας την ώρα που απολάμβανε το πούρο και τον καφέ του.

Ο 55χρονος, τη στιγμή της σύλληψής του, φορούσε τζιν παντελόνι, πουκάμισο και σκουρόχρωμο σπορ σακάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές τον εντόπισαν ύστερα από παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου, μέσω του οποίου συνομιλούσε με άτομα από την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία και ο γιος του.

Εις βάρος του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Καβάλα εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή του στα στημένα παιχνίδια και για παράνομο στοιχηματισμό.

Η σύλληψή του έγινε από τις αρχές Ασφάλειας των Σκοπίων, ύστερα από συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών με την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα με την Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είχε αφεθεί, όμως, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.

Η υπόθεση εξελίχτηκε σε φιάσκο για την ελληνική δικαιοσύνη, όταν λίγες μέρες μετά, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την προφυλάκισή του, αλλά ο Ψωμιάδης είχε προλάβει να εξαφανισθεί.