Σήμερα 23/7 ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ. Τα 10 από αυτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος.

Συνολικά τα θύματα είναι 201 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.110. συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

125 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οι Ρώσοι θα έχουν έως το τέλος του χρόνου το εμβόλιο του κορονοϊού

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Βαλεντίνα Ματιβιένκο δήλωσε σήμερα ότι η παραγωγή του εμβολίου του κορονοϊού μπορεί να αρχίσει στην Ρωσία έως το τέλος του έτους.

«Έως το τέλος του έτους οι Ρώσοι θα μπορούν να έχουν το εμβόλιο… Είμαστε σίγουρα η πρώτη χώρα η οποία ανακοίνωσε για τα εμβόλια που πέρασαν τις κλινικές δοκιμές, αυτό είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε η Ματβιένκο.

Η ίδια επισήμανε ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο εντός του χρονικού αυτού διαστήματος, εάν, όπως είπε, οι εργασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξή του συνεχισθούν με τους ίδιους ρυθμούς. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στην διεθνή συνεργασία . «Εάν αρχίσουμε την παραγωγή του, φυσικά και θα το μοιραστούμε με όλες τις χώρες που θα δείξουν ενδιαφέρον» δήλωσε η Ματβιένκο όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χθες ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε ότι τέσσερα εμβόλια κορονοϊού που έχουν αναπτυχθεί έχουν ήδη αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή, ενώ οι κλινικές δοκιμές δύο εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί από το Εθνικό Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκεμαλέι βρίσκονται στην τελική τους φάση.

Ο υποδιευθυντής του Εθνικού Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκεμαλέι, Ντενίς Λογκουνόφ, σε συνέντευξή του στον ρωσικό ιστότοπο Meduza, δήλωσε ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου δεν θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2020, ωστόσο το φθινόπωρο θα είναι δυνατόν να αρχίσει ο εμβολιασμός των ομάδων κινδύνου, με εξαίρεση τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

Η επόμενη σεζόν του Grey’s Anatomy θα είναι αφιερωμένη στον κορονοϊό

Στους τηλεοπτικούς δέκτες θα βρίσκεται για ακόμη μια σεζόν η δημοφιλής τηλεοπτική σειράς Grey’s Anatomy, η οποία θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρό της θα βρεθεί η πανδημία του κορονοϊού, με τη showrunner Κρίστα Βέρνοφ (Krista Vernoff), να σημειώνει μέσω ενός πάνελ που διοργάνωσε η Ακαδημία Τηλεόρασης ότι «δεν υπάρχει περίπτωση μια σειρά ιατρική, μακράς διάρκειας να μην ασχοληθεί με την ιατρική ιστορία της ζωής μας».

Αν και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα των σειρών στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας, οι άνθρωποι της σειράς εργάζονται ήδη στις ιστορίες της επόμενης σεζόν. Αυτό περιλαμβάνει τη συζήτηση με πραγματικούς γιατρούς που εργάζονται την περίοδο αυτή στην πρώτη γραμμή για να τους μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.

«Κάθε χρόνο, μιλάμε με γιατρούς, οι οποίοι μας λένε τις ιστορίες τους και συνήθως λένε τις πιο αστείες ή τις πιο τρελές. Οι γιατροί έρχονται τώρα και είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι με τους οποίους μιλούν για τις εμπειρίες τους. Κυριολεκτικά τρέμουν και προσπαθούν να μην κλαίνε, χάνουν το χρώμα τους και μιλάνε για πόλεμο -έναν πόλεμο για τον οποίο δεν είχαν εκπαιδευτεί», είπε η Βέρνοφ.

Και πρόσθεσε: «Νιώθω ότι η σειρά μας έχει την ευκαιρία και την ευθύνη να πει μερικές από αυτές τις ιστορίες».

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Προσοχή σε αυτό το ψεύτικο SMS που καλεί σε επιστράτευση

«Χαστούκι προς την Ελλάδα» – Το δύσκολο καλοκαίρι στο Αιγαίο και οι φόβοι για αντίποινα στη Θεσσαλονίκη

Κουφονήσια: Η πιο φυσική «ιδιωτική» πισίνα που έχετε δει ποτέ

Οι εντυπωσιακές παρουσίες και το μικροσκοπικό μπικίνι που «άναψε φωτιές» σε παραλία της Μυκόνου

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξεκάθαρο το μήνυμα, οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis αν επιχειρήσει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Δύο φυτά που απομακρύνουν τα κουνούπια

Μητσοτάκης – Γεννηματά: «Όλοι μία γροθιά απέναντι στην Τουρκία» – Το μπράβο στους δημοσιογράφους

Διαψεύδει το Βερολίνο ότι Ελλάδα και Τουρκία ήρθαν στα πρόθυρα πολέμου – Τονίζουν όμως ότι είναι σοβαρά τα πράγματα στο Αιγαίο

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Κορίνθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Εικόνες από το σημείο