Ο γαλαζοπράσινος παράδεισος στα Κουφονήσια φημίζεται για τις ελάχιστες αλλά ονειρικές ακρογιαλές με τα κρυστάλλινα, σαν ψεύτικα νερά του Αιγαίου και τις χρυσαφένιες αμμώδεις εκτάσεις να μαγεύουν με την αφοπλιστική ομορφιά τους.

Η πυξίδα στο Πάνω Κουφονήσι, λοιπόν, δείχνει ανατολικά και ο προορισμός σας είναι ένα μαγικό μέρος, που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν είναι αληθινό.

Πρόκειται για την πιο φυσική «ιδιωτική» πισίνα που έχετε δει ποτέ, που δεν είναι άλλη από την Πισίνα, όνομα και πράγμα, μια μικροσκοπική φυσική πισίνα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Το μαγικό αυτό μέρος που έχει δημιουργηθεί από τη διάβρωση των πωρόλιθων από την αλμύρα της θάλασσας με το πέρασμα του καιρού, συναντάται μετά την παραλία Πλατιά Πούντα (γνωστή και ως Ιταλίδα), περίπου στο μέσον της διαδρομής με κατεύθυνση προς το Πορί.

Περιτριγυρισμένη από βράχια η Πισίνα ενώνεται με τα νερά του Αιγαίου με ένα μικρό υποθαλάσσιο πέρασμα και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στους επισκέπτες του νησιού, που έχουν συνηθίσει τις παραδεισένιες, αμμώδεις ακτές του.