Το καλοκαίρι στην πόλη είναι δύσκολο. Και μετά από έναν ομολογουμένως πολύ δύσκολο χειμώνα το μόνο που έχει ανάγκη κανείς είναι να ξεφύγει. Κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να κάνει αν επιλέξει κάποιες από τις παραλίες σε απόσταση, σχεδόν, αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας για να απολαύσει ξέγνοιαστα και δροσιστικά μακροβούτια.

ΚΑΠΕ Λεγρενά

Μία από τις παραλίες που τα τελευταία χρόνια έγινε πιο γνωστή στο ευρύ κοινό, γι’ αυτό καλύτερα είναι να την επισκεφθείτε μία καθημερινή, αν υπάρχει η δυνατότητα. Αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά στα βασικά χαρακτηριστικά της, που θα σας κάνουν να νομίσετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Βρίσκεται λίγο πριν τα Λεγρενά και με κατεύθυνση προς Σούνιο ακολουθείτε την πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Στρίβετε και ακολουθείτε το χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στον προορισμό σας. Η ακτή δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τις απαραίτητες προμήθειες.

Τσίου

Σε απόσταση 45 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας, συναντάται η μυστική παραλία Τσίου, το κρυφό διαμαντάκι της Λαυρεωτικής για όσους την γνωρίζουν. Βρίσκεται λίγο πριν το Λαύριο και πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο με κρυστάλλινα διαυγή νερά και φυσική σκιά από το βραχώδες τοπίο ολόγυρά του. Με απίστευτη θέα στο Σαρωνικό, για να την προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να αναζητήσει οδηγίες μέσω google maps.

Δικαστικά Μαραθώνας

Η πρόσβαση στην παραλία των Δικαστικών στο Μαραθώνα, μετά την αμμώδη ακτή στου Σχινιά, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, ωστόσο η ακτή (στην ουσία πρόκειται για βράχια) αξίζει τον κόπο καθώς τα καθαρά και δροσερά, βαθιά νερά της θάλασσας θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω. Θα φτάσετε σε αυτή αφού διασχίσετε τον οικισμό με τις εντυπωσιακές βίλες και θα απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα ξαπλωμένοι πάνω σε βράχια. Το έδαφος δεν ενδείκνυται για ομπρέλες, ωστόσο μπορείτε να πάρετε μεγάλα πανιά τα οποία θα τα δέσετε στα βράχια. Τέλος, υπάρχουν αρκετά κρυφά σημεία για τους οπαδούς του γυμνισμού.