Αν ρωτήσετε όσους έχουν επισκεφτεί τη Νάξο για ποιο λόγο θα την επέλεγαν ξανά, η απάντηση σίγουρα θα ήταν οι παραλίες της. Διαθέτοντας επιλογές για όλους, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης αμέτρητων επισκεπτών.

Ανάμεσα στις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, εκείνη της Πλάκας, που στην πραγματικότητα μόλις την αντικρίσει κανείς παθαίνει… την πλάκα του!

Πρόκειται για την φυσική συνέχεια της ακτής της Αγίας Άννας και εκείνης του Αγίου Προκοπίου, επίσης ιδιαιτέρως φημισμένες ακρογιαλιές, στο κέντρο περίπου της δυτικής ακτής του νησιού.

Σε απόσταση περίπου 10 χλμ. νότια της Χώρας, η ακρογιαλιά συναντάται σε έναν ανοιχτό όρμο και χαίρει θέας στην Πάρο και τα Γλαρονήσια, ενώ κατά την δεκαετία του ΄70 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους χίπις που βρισκόντουσαν στο νησί.

Το μήκος της χρυσαφένιας, αμμώδους ακρογιαλιάς αγγίζει τα 4 χλμ., ενώ αυτό που την κάνει ιδιαιτέρως ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι στο πίσω μέρος της σχηματίζονται εντυπωσιακοί αμμόλοφοι.

Τα ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά της, σε συνδυασμό με το μεγάλο μήκος και την προστασία της από τους βόρειους ανέμους καθιστούν την Πλάκα ιδανική επιλογή και για τις οικογένειες που επιλέγουν την Νάξο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Η παραλία είναι οργανωμένη με beach bars, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ υπάρχει και δυνατότητα για θάλασσια σπορ. Στα δυνατά «χαρτιά» της Πλάκας και η απρόσκοπτη θέα στο μαγικό ηλιοβασίλεμα με φόντο την Πάρο.