Τι πιο χαλαρωτικό μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά από το να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί ή μια παγωμένη μπύρα στην βεράντα σας; Μπορεί εσείς να κάνετε σχέδια, ωστόσο οι απρόσκλητοι «φίλοι» σας καραδοκούν, «εισβάλλοντας» στο χώρο σας χωρίς να σας ρωτήσουν.

Ναι, τα κουνούπια φιλοδοξούν να σας κάνουν παρέα τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι σας. Για να τα αποφύγετε με αποτελεσματικό, και μάλιστα φυσικό, τρόπο δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε δύο γλάστρες από συγκεκριμένα φυτά στο τραπέζι του μπαλκονιού σας και να απολαύσετε την ησυχία σας.

Ένα φυτό που εκτός από τις χαλαρωτικές του ιδιότητες, διώχνει μακριά τα κουνούπια είναι η λεβάντα. Ναι, εκτός από το να απομακρύνει ψύλλους και σκόρους από τις ντουλάπες και τα συρτάρια, αντιμετωπίζει εξίσου αποτελεσματικά και τα κουνούπια, τις σκνίνπες και τα τσιμπούρια.

Η άλλη φυσική λύση απομάκρυνσης των κουνουπιών είναι ο βασιλικός. Όσο υπέροχο θεωρούμε εμείς το άρωμά του, για τα κουνούπια λειτουργεί αποκρουστικά γι αυτό και τα διώχνει από κοντά μας. Επιπλέον, ο βασιλικός βοηθάει να ανακουφιστούμε από την φαγούρα αφού μας έχει τσιμπήσει κουνούπι, βράζοντας λίγα φύλλα του σε νερό και τοποθετώντας λίγο βαμβάκι με δύο τρεις σταγόνες από το μείγμα πάνω στο τσίμπημα.