Υλικά

  • 1 κιλό καρέ αρνιού
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό
  • 1 1/2 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα το αρνί.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αρνί. Σοτάρετε όλες τις πλευρές του αρνιού μέχρι να ροδίσει, περίπου 3- 4 λεπτά. Αφαιρέστε το καβουρδισμένο αρνί και τοποθετήστε το σε ένα ταψί.
  3. Καθαρίστε το σκόρδο και προσθέστε το στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το δεντρολίβανο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  4. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο πιάτο.
  5. Αλείψτε την κορυφή και τις πλευρές του αρνιού με μουστάρδα και επικαλύψτε την κορυφή και τις πλευρές του αρνιού με το μείγμα της φρυγανιάς.
  6. Ψήστε στο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
  7. Αφήστε το να ξεκουραστεί πριν το κόψετε σε φέτες.