«Παράταση χρόνου στην Ελλάδα αν τηρήσει τους όρους»

Θετικοί υπό προϋποθέσεις ο Αυστριακός Καγκελάριος και ο υπουργός Εξωτερικών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:33
19/06/2012
«Παράταση χρόνου στην Ελλάδα αν τηρήσει τους όρους»
loading

Την πρόθεση να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος και μια επιμήκυνσή του, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τους όρους, διαμήνυσαν ο Αυστριακός Καγκελάριος και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βέρνερ Φάιμαν, και ο αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιένη.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος Φάιμαν, εφόσον οι 'Ελληνες συνεχίσουν να τηρούν τους όρους, από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συζητήσει μαζί τους το χρονοδιάγραμμα και, ανάλογα, θα δοθεί παράτασή του, είτε πρόκειται για μήνες είτε για χρόνια. Αυτή η συζήτηση θα γίνει με τους Έλληνες, ωστόσο, νωρίτερα, θα πρέπει να συζητηθεί η τήρηση των όρων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σπίντελεγκερ επισήμανε πως δεν είναι σκόπιμο να συζητείται τώρα αν η παράταση θα είναι ενός ή δύο χρόνων ή κάποιων μηνών, το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί, αφού γίνουν γνωστές οι προθέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Αυστριακός καγκελάριος διατύπωσε την άποψη πως θα πρέπει αφενός να δοθεί «ανάσα» στους Έλληνες, αφετέρου, όμως, οι ίδιοι θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να επιδείξουν βούληση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάιμαν, θα πρέπει να τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, όμως, ο χρόνος αυτός δεν έχει κανένα νόημα αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τους όρους. Παράλληλα, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, παρατήρησε πως στάλθηκε ένα φιλοευρωπαϊκό μήνυμα και η ίδια στάση θα πρέπει να τηρηθεί και στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει