Πολύ ανησυχητική χαρακτήρισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν την οικονομική κατάσταση στη Βρετανία δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Προτιμάμε να είμαστε Γάλλοι παρά Βρετανοί αυτή τη στιγμή σε οικονομικό επίπεδο».

Ο Μπαρουέν επανέλαβε τις επικρίσεις του Παρισιού για τη βρετανική οικονομία, που προκάλεσαν μια αντίδραση του Λονδίνου και οργή μεγάλης μερίδας του βρετανικού Τύπου.

Την ίδια ώρα το Λονδίνο απέρριπτε τις επικρίσεις του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας για την οικονομική κατάσταση της Βρετανίας, υπογραμμίζοντας ότι οι αγορές είχαν επιδοκιμάσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του βρετναού πρωθυπουργού αντέδρασε στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ σύμφωνα με τον οποίο , η οικονομική κατάσταση στη Βρετανία είναι λιγότερο καλή από αυτήν της χώρας του.

Σήμερα ο βρετανικός Τύπος χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» τα γαλλικά σχόλια για την οικονομική κατάσταση στη Βρετανία.

«Δεν είναι ο ρόλος του διοικητή μιας κεντρικής τράπεζας να προτρέπει στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας άλλης χώρας», γράφουν οι Times. «Υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση όταν σάς ρωτούν για την πιστοληπτική ικανότητα μιας άλλης χώρας: Ουδέν σχόλιο», εκτιμά η εφημερίδα.

«Δόλιο» χαρακτηρίζει η Sun τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας. «Κύριε Νουαγιέ, είστε ένας ανόητος που βαθμολογείται με ΑΑΑ.»

Η εφημερίδα Financial Times προσάπτει στον Κριστιάν Νουαγιέ ότι «καταφεύγει στο εθνικισμό».

Για την Daily Telegraph «Η Γαλλία κήρυξε φραστικό πόλεμο κατά της Βρετανίας».

Μόνο οι εφημερίδες The Independent και The Guardian, δύο γενικά φιλοευρωπαϊκές εφημερίδες, δεν σχολιάζουν τις γαλλικές επικρίσεις.