Ο κόσμος περιμένει μία «γρήγορη και αποφασιστική» απάντηση από την Ευρώπη στην κρίση χρέους και στην αργή ανάπτυξη που παρατηρούνται στη Γηραιά Ήπειρο, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ένωσης των κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (Asean) στην Ινδονησία.

Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η ανάγκη δράσης απέναντι στην κρίση στην ευρωζώνη έχει γίνει πιο επιτακτική, ιδιαίτερα μετά τη σύνοδο των G20 στην Γαλλία.

Περιμένουμε από την Ευρώπη μία γρήγορη και αποφασιστική απάντηση στα προβλήματα του χρέους και στη χαμηλή ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ, ανέφερε ακόμη η κ. Γκίλαρντ.

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας σημείωσε ότι η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και στην Ιταλία δίνει μία επιπλέον ευκαιρία να δοθεί η απάντηση που περιμένει ο κόσμος.

«Τους καλούμε να αδράξουν αυτήν την ευκαιρία και να εφαρμόσουν πλήρως το σχέδιο της 27ης Οκτωβρίου» που υιοθετήθηκε από τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες για να διασωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρόσθεσε.