Επί πολλές δεκαετίες παρέμενε «κρυμμένη» κάτω από τα μάτια των υπαλλήλων του Κινηματογραφικού Αρχείου της Νέας Ζηλανδίας. Η παλαιότερη γνωστή ταινία στην οποία συμμετείχε σε πολλαπλούς ρόλους ο Άλφρεντ Χίτσκοκ όμως βρέθηκε και δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο.

Η ταινία του 1924 με τίτλο «H Λευκή Σκιά» (The White Shadow) διηγείται τη ζωή διδύμων κοριτσιών που η μια είναι ένας άγγελος και η άλλη ένα τέρας. Τον διπλό ρόλο ενσαρκώνει η Μπέτι Κόμπσον. Σκηνοθέτης της βουβής ταινίας ήταν ο Γκράχαμ Κατς και βοηθός του ο Χίτσκοκ.

Στο αρχείο βρέθηκαν τρεις φθαρμένες κόπιες και εστάλησαν στο Αμερικανικό Ίδρυμα Συντήρησης Ταινιών.
Ο Χίτσκοκ που έγινε διάσημος με τις ταινίες του «Ο Άνθρωπος που Ήξερε Πολλά» και «Τα 39 Σκαλοπάτια», είχε αναλάβει επίσης το σενάριο και την φωτογραφία της ταινίας.

Η ταινία «Η Λευκή Σκιά» πιστεύεται ότι είναι η πρώτη κοινή δουλειά του Χίτσκοκ, που τότε ήταν 24 ετών, με την μετέπειτα σύζυγό του Άλμα Ρέβιλ.

Ένα κομμάτι της κοινής τους ζωής αποτελεί το θέμα της ταινίας «Χίτσκοκ» που θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου με πρωταγωνιστές τον Άντονι Χόπκινς και την Έλεν Μίρεν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.