Ένας σιδηροδρομικός σταθμός στο Κραματόρσκ γεμάτος με ανθρώπου που εγκατέλειπαν την περιοχή στην ανατολική Ουκρανία δέχτηκε σήμερα χτύπημα με ρωσικό πύραυλο. Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο, αναθεωρώντας ανοδικά την προηγούμενη εκτίμηση για 30 νεκρούς.

Σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο, ο ίδιος ανέφερε ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ουκρανικά στρατεύματα στον σιδηροδρομικό σταθμό που χτυπήθηκε σήμερα.

Ο Ζελένκσι δήλωσε στο φινλανδικό κοινοβούλιο ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πρόσθεσε: «Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, (βάλλοντας) κατά ενός συνηθισμένου σιδηροδρομικού σταθμού, κατά απλών ανθρώπων, δεν υπήρχαν στρατιώτες εκεί».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε ότι η πυραυλική επίθεση έγινε από ρωσικές δυνάμεις, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на…

Posted by Володимир Зеленський on Friday, April 8, 2022

H Ουάσινγκτον καταγγέλλει τη «φρικτή» επίθεση

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε σήμερα τις την πολύνεκρης επίθεσης στον σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουκρανία, η οποία αποτυπώνεται σε σειρά από «φρικτές και καταστροφικές εικόνες».

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, όπως υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτ Μπέντινγκφιλντ σε συνέντευξή της στο CNN.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία, από την πλευρά της, χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «μια ακόμη θηριωδία» που διαπράχθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

«Η ρωσική πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, έναν κόμβο για την απομάκρυνση αμάχων, η οποία άφησε δεκάδες νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες, είναι μια ακόμη θηριωδία που διέπραξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Ο κόσμος θα αναγκάσει τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν να λογοδοτήσει», ανέφερε στο Twitter.