Ο λογαριασμός στο Instagram με τίτλο @uakids.today φιλοξενεί ζωγραφιές μικρών παιδιών από την Ουκρανία, οι οποίες δείχνουν την φρίκη του πολέμου και τον τρόπο με τον οποίο οι μικρές ηλικίες αντιλαμβάνονται την εισβολή.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συγκεκριμένη σελίδα δημιουργήθηκε από τους Άρτεμ και Αναστασία Μπικόβιτς, που εγκατέλειψαν το Κίεβο όταν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα πριν από ένα μήνα. Στο 37ωρο ταξίδι τους προς το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, ενθάρρυναν την εξάχρονη κόρη τους να σχεδιάσει τις σκέψεις της, πυροδοτώντας την ιδέα για μια διαδικτυακή γκαλερί για παιδιά που βιώνουν με κάθε λογής τρόπο τον πόλεμο.

«Για αυτούς είναι ένα μεγάλο θαύμα», είπε χαρακτηριστικά ο Άρτεμ στο Reuters. «Σαν να ζωγράφιζες μια εικόνα για τον μπαμπά ή τη μαμά σου και μετά από πέντε λεπτά μπορείς να ανοίξεις έναν ιστότοπο και η ζωγραφιά σου είναι ανάμεσα σε εκατοντάδες ζωγραφιές άλλων παιδιών από όλη την Ουκρανία και νιώθουν σαν να είναι μέρος μιας μεγαλύτερης κοινότητας».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζεται ότι περίπου 3,3 εκατ. άτομα έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, εκ των οποίων οι μισοί περίπου είναι παιδιά, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές ζωγραφιές από την σελίδα @uakids.today: