Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 61 νοσοκομεία στην Ουκρανία εξαιτίας επιθέσεων από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Υγείας.

«Τρομοκράτες από την επιτιθέμενη χώρα έχουν θέσει 61 νοσοκομεία εκτός λειτουργίας», σημείωσε ο Βίκτορ Λιάσκο, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο ίδιος συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι αρχές δεν μπορούσαν να παραδώσουν ιατρικές προμήθειες ζωτικής σημασίας σε κοινότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου εξαιτίας της έλλειψης «ανθρωπιστικών διαδρόμων».

Νωρίτερα την Τρίτη, και από την πλευρά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοινώθηκε ότι οι επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων, ασθενοφόρων και άλλων υγειονομικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες και προειδοποίησε ότι στη χώρα εξαντλούνται οι ζωτικής σημασίας ιατρικές προμήθειες.

Ο ΠΟΥ καταβάλλει προσπάθειες για να παράσχει άμεσα ιατρικές προμήθειες στην Ουκρανία, όπου καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις, ανέφερε ο Οργανισμός.

Επισημαίνεται πως η Ρωσία αρνείται ότι έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά αμάχων, την ώρα που σειρά δυτικών χωρών βρίσκεται σύμφωνη με τους ισχυρισμούς του Κιέβου.