Ο Αλεξέι Ναβάλνι μπορεί να βρίσκεται σε ρωσικές φυλακές, ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του –για την οποία κατηγορήθηκε η Μόσχα-, όμως μέσα από τα social media κάλεσε τους Ρώσους να διαδηλώσουν μαζικά κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με τον independent.co.uk, χαρακτήρισε τον Πούτιν ως «παράφρων Τσάρο» και ευχαρίστησε όσα άτομα πήγαν σε προηγούμενες σχετικές διαδηλώσεις, οι οποίες διαλύθηκαν βίαια από την ρωσική αστυνομία.

«Καλώ όλους να βγουν στους δρόμους και να αγωνιστούν για την ειρήνη», έγραψε στο Twitter και πρόσθεσε: «Ας μην γίνουμε τουλάχιστον ένα έθνος φοβισμένων σιωπηλών ανθρώπων. Των δειλών που προσποιούνται ότι δεν προσέχουν τον επιθετικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας που εξαπέλυσε ο προφανώς παράφρων Τσάρος μας».

Έτσι, ο Ναβάλνι κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στις πλατείες των πόλεων και έξω από τις πρεσβείες κάθε μέρα στις 19:00 και στις 14:00 τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης, μεταξύ άλλων, έγραψε στο Twitter ότι «αν υπάρχει κάτι στη Ρωσία αυτή τη στιγμή για το οποίο μπορείτε να είστε πιο περήφανοι, είναι εκείνοι οι 6824 άνθρωποι που συνελήφθησαν επειδή – χωρίς καμία κλήση – βγήκαν στους δρόμους με πλακάτ που έλεγαν “Όχι πόλεμος”».