Εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και πάλι κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (28/2) στη Ρωσία σε διάφορες κινητοποιήσεις που έγιναν εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μόσχα και 181 στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τον ιστότοπο OVD-Info. Σε όλη τη χώρα, έγιναν 413 συλλήψεις σε 13 πόλεις. Σύμφωνα με την αγγλική «Daily Mail» μια γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στη διαδήλωση της Αγίας Πετρούπολης, όπου ο κόσμος φώναζε το σύνθημα «σταματήστε τον πόλεμο».

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας καταστέλλουν με ακραία σκληρότητα τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι αρχές διαμηνύουν στους πολίτες να μη συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις που οργανώνονται χωρίς την άδεια των αρχών. Οι διαδηλώσεις αυτής της φύσης έχουν απαγορευθεί επανειλημμένα, συχνά με την επίκληση της πανδημίας. Συνολικά, δε, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» έχουν γίνει περί τις έξι χιλιάδες συλλήψεις σε όλη τη Ρωσία από τότε που οι πολίτες άρχισαν να διαδηλώνουν κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.