Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα σε προεκλογική εκστρατεία ότι η μεσαία τάξη «αφανίστηκε» την τελευταία τετραετία, δίνοντας στους Ρεπουμπλικανούς την ευκαιρία να σημειώσουν ότι αυτό έγινε ακριβώς κατά το διάστημα που βρίσκονται στην εξουσία ο Μπαράκ Ομπάμα και ο ίδιος ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μιλούσε σε συγκέντρωση στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας για την αύξηση των φόρων που, όπως υποστηρίζει, ετοιμάζουν οι Ρεπουμπλικανοί στην περίπτωση που κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές, στις 6 Νοεμβρίου.

«Πώς μπορούν να δικαιολογήσουν την αύξηση των φόρων στη μεσαία τάξη η οποία αφανίστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια;» διερωτήθηκε.

Οι Ρεπουμπλικανοί δεν άργησαν να απαντήσουν στην «γκάφα» του Μπάιντεν.

«Συμφωνώ με τον Τζο Μπάιντεν, η μεσαία τάξη αφανίστηκε την τελευταία τετραετία και για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε μια αλλαγή τον Νοέμβριο» ήταν το σχόλιο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Μιτ Ρόμνεϊ στο Twitter. Δεν διευκρινίζεται πάντως αν γράφτηκε από τον ίδιο τον υποψήφιο πρόεδρο.

Ο Μπάιντεν «παραδέχτηκε σήμερα αυτό που ξέρουν ήδη οι Αμερικανοί, ότι η μεσαία τάξη εξολοθρεύτηκε υπό την προεδρία του Ομπάμα και εξαιτίας της πολιτικής του που απέτυχε», δήλωσε από την πλευρά της μία εκπρόσωπος του κόμματος, η Αλεξάντρα Φραντσέσκι. Η εκπρόσωπος διερωτήθηκε μάλιστα αν ο Μπάιντεν γνωρίζει ότι «υποτίθεται ότι κάνει εκστρατεία υπέρ του Ομπάμα», προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση, Τζο, συμφωνούμε».