Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Engadget, η Samsung όχι μόνο ετοιμάζει virtual reality headset, αλλά σκοπεύει να το ρίξει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2014.

Μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα στο Oculus Rift και το Project Morpheus της Sony, η κορεατική εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει το headset της σε χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό.

Βασισμένο στο Android λειτουργικό και προορισμένο να παίζει mobile games, αλλά και να εξυπηρετεί τις health εφαρμογές που αναπτύσσει η ίδια η Samsung, το headset εικονικής πραγματικότητας της Samsung έχει ήδη δοθεί σε developers ώστε να αναπτύξουν software.

Επί του παρόντος, είναι συμβατό με flagship συσκευές της εταιρείας (Galaxy S5, Note 3), αλλά όταν κυκλοφορήσει στην αγορά θα συνεργάζεται με την επόμενη γενιά των εν λόγω μοντέλων.

To Engadget τονίζει ότι το πρωτότυπο που έχει δοθεί στους developers διαθέτει OLED οθόνη και συνδέεται ενσύρματα με τις συμβατές συσκευές της Samsung.

Πηγή: thegang.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.