Δεν είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης της Αργεντινής. Ούτε από τους πιο ακριβοπληρωμένους. Όμως ο Χαβιέρ Μασεράνο λειτούργησε σαν ιδανικός ηγέτης για την ομάδα του στον ημιτελικό με την Ολλανδία. Δεν ήταν μόνο το σωτήριο τάκλιν πάνω στον Ρόμπεν πριν αυτός «σκοτώσει» την ομάδα του στις καθυστερήσεις. Ούτε η καταπληκτική στο σύνολό της απόδοσή του.

Είναι που μάζεψε λίγες μέρες πριν τους συμπαίκτες του και τους είπε πως είχε βαρεθεί να πηγαίνει πρόωρα σπίτι του στα Μουντιάλ. Αλλά και που το ξανάκανε στην παράταση συγκεντρώνοντάς τους γύρω του και δίνοντας το σύνθημα για πρόκριση. Και κυρίως, η προφητική του «ντόπα» αυτοπεποίθησης στον Σέρχιο Ρομέρο, πριν αυτός αποκρούσει δύο πέναλτι και στείλει την Αργεντινή στον τελικό.

«Σήμερα θα κατακτήσεις τον κόσμο. Σήμερα θα γίνεις ήρωας», του είπε. Μια ατάκα που έγινε και σκίτσο…

Ο μεσοαμυντικός της Μπαρτσελόνα, δακρυσμένος, ετοιμάζεται πλέον για τον αγώνα της ζωής του, τον τελικό της Κυριακής. «Είναι κάτι μοναδικό. Ελπίζω αυτή τη χαρά που ζούμε τώρα να την ξεπεράσουμε την Κυριακή. Φτάσαμε στον αγώνα της ζωής μας, τον τελικό του Μουντιάλ. Αυτή η ομάδα έφερε την Αργεντινή εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, δεν έχω λόγια για να εκφράσω πόσο περήφανος νιώθω. Αξίζαμε την πρόκριση. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, δεν φοβηθήκαμε καθόλου και δεν δώσαμε ευκαιρίες στην Ολλανδία. Τώρα έχουμε λίγες μέρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε. Η Γερμανία έρχεται με μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά δεν πρέπει να τους δώσουμε το χώρο που τους έδωσε η Βραζιλία. Με υπομονή, καρδιά και ψυχή μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε.

Αληθινός ηγέτης…

Πηγή: sport-fm.gr