Λίγες ώρες απομένουν για τον φετινό τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ» ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το www.sport-fm.gr σας θυμίζει την πορεία των «κόκκινων διαβόλων» στη διοργάνωση.

Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή της στον 3ο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, αήττητη, δεχόμενη μάλιστα μόλις ένα γκολ στους έξι αγώνες που έδωσε. Την πρώτη αγωνιστική, αν και ήταν το απόλυτο φαβορί, υποδεχόμενη την Ρέιντζερς, παραχώρησε λευκή ισοπαλία (0-0) στο «Ολντ Τράφορντ». Δύο εβδομάδες αργότερα, πήρε την πρώτη τη νίκη, μέσα στο «Μεστάγια», επικρατώντας με 1-0 της Βαλένθια, χάρις σε ένα γκολ του «Τσιτσαρίτο» στο 85ο λεπτό. Με το ίδιο σκορ (1-0) νίκησε και την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Μπούρσασπορ, στο «Θέατρο των ονείρων», με γκολ του Νάνι (7’).

Το πρώτο ματς του δευτέρου γύρου ήταν στην Τουρκία, κόντρα στην Μπούρσασπορ. Εκεί, οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο πήραν μία άνετη νίκη. Οι σκόρερ ήταν, Φλέτσερ (48’), Ομπερτάν (73’) και Μπεμπέ (77’). Επόμενος σταθμός η Σκωτία. Οι Ρέιντζερς δυσκόλεψαν αρκετά τους «κόκκινους διαβόλους», ωστόσο ένα εύστοχο πέναλτι του Ρούνεϊ στο 87’ θα τους δώσει τη νίκη (0-1), ενώ παράλληλα θα κάνουν σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Τελευταία αγωνιστική για τη φάση των ομίλων, στην οποία υποδέχθηκε την Βαλένθια. Η Γιουνάιτεντ έμεινε πίσω στο σκορ στο 32’, με το γκολ του Πάμπλο Ερνάντεζ, ωστόσο ο Άντερσον στο 62’ θα διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Στη φάση των «16» τίθεται αντιμέτωπη με την Μαρσέιγ. Το πρώτο ματς στο «Βελοντρόμ», έληξε χωρίς τέρματα (0-0), με την πρόκριση να κρίνεται -με «καρδιοχτύπια»- στο «Ολντ Τράφορντ». Ο «Τσιτσαρίτο» θα δώσει το προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ μόλις στο 5’, ενώ στο 75’, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα θα κάνει το 2-0. Ωστόσο, ο Γουές Μπράουν στο 82’ θα σημειώσει αυτογκόλ, αλλά οι Μασσαλοί δεν θα καταφέρουν να σκοράρουν και έτσι ο «δρόμος» για τα προημιτελικά, έμεινε ανοικτός.

Επόμενος αντίπαλος, η Τσέλσι. Το σημαντικό βήμα για την πρόκριση έγινε από το πρώτο ματς, στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Εκεί, οι «κόκκινοι διάβολοι» με το γκολ του Ρούνεϊ στο 24’, πήραν τη νίκη (1-0), με το έργο της στον επαναληπτικό του Μάντσεστερ να γίνεται πιο εύκολο. Ένα γκολ του Ερνάντες, δύο λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (43’), έθεσε γερά τις βάσεις για την πρόκριση στους «4». Όμως, ο Ντρογκμπά στο 77’ μείωσε για την Τσέλσι, αλλά ο Παρκ, με το που έγινε η σέντρα, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ, «κλειδώνοντας» παράλληλα και τη συνέχεια της ομάδας του στα ημιτελικά.

Η Σάλκε, τους δικού μας Κυριάκου Παπαδόπουλου, αποδείχθηκε «μικρή» μπροστά στην ομάδα του Σερ Άλεξ, η οποία με συνολικό σκορ 6-1, προκρίθηκε στον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Το 2-0 στην Γερμανία με τα γκολ των Γκιγκς (67’) και Ρούνεϊ (69’), μετέτρεψε τον επαναληπτικό στο Νησί, σε τυπική διαδικασία. Στο «Ολντ Τράφορντ», ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για την Γιουνάιτεντ, ώστε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, με τα γκολ των Βαλέντσια (26’) και Γκίμπσον (31’) και τους «βασιλικούς μπλε», απλά να μειώνουν στο 35’, με τον Χουράδο. Ο Άντερσον έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των «κόκκινων διαβόλων», διαμορφώνοντας το τελικό 4-1, με τα δύο γκολ που πέτυχε σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (72’ και 76’).

Πηγή: sport-fm.gr