Ο Ολλανδός προπονητής, Ρόναλντ Κούμαν, προβλέπει νίκη της Μπαρτσελόνα στον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο Κούμαν θυμήθηκε τον τελικό του 1992, όταν ήταν παίκτης των «μπλαουγκράνα» και αναφέρθηκε στους Έλληνες παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα στην καριέρα του.

Για το γκολ με έμμεσο φάουλ στον τελικό του ’92 ο Κούμαν δήλωσε: «Δεν το είχαμε δοκιμάσει στην προπόνηση. Ήταν η στιγμή. Στην προπόνηση, συνήθως, δοκιμάζεις απευθείας εκτελέσεις. Πράγματι τότε εκτελούσαμε πολλά φάουλ πολλά φάουλ, κυρίως εγώ κι ο Στόιτσκοφ. Αλλ’ είναι σπάνιο, να κάνεις πρόβα για έμμεσο φάουλ. Σίγουρα ήταν ένα δυνατό σουτ, κι ο τερματοφύλακας το είδε όταν ήταν αργά. Όμως, αν το ξανακάνεις άλλες δέκα φορές, ξέρεις ότι δύσκολα θα περάσει από το τείχος. Μέτρησαν πολλά, ίσως η κούρασή τους, ήθελε κάπου οκτώ λεπτά για να τελειώσει κι η παράταση, μπορεί να τους μπέρδεψε ότι ήταν πάνω από την μπάλα και μου την πάτησε ο Μπακέρο, δεν ξέρω».

Σχετικά με τους Έλληνες που συνεργάστηκε ο Κούμαν δήλωσε: «Είχα τον Καραγκούνη στην Μπενφίκα. Σπουδαίος. Αυθεντικός τύπος του ποδοσφαίρου. Και ωραίος άνθρωπος. Καλός επαγγελματίας. Υπήρχε καλή επαφή ανάμεσά μας. Την ίδια καλή επαφή είχα και με τον Χαριστέα στον Άγιαξ. Ήξερα τι παίκτης ήταν, από τη Βέρντερ. Τον πήρα. Αλλά για να παίξεις το νούμερο εννέα στον Άγιαξ η δυσκολία είναι μεγάλη. Πάντοτε υπάρχει πολύ υψηλή απαίτηση. Προσδοκία. Με τον Μαχλά συνεργαστήκαμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά μετά συνάντησα αυτόν καταπληκτικό άνθρωπο, τον Αναστασίου. Αυτός ήταν ο τύπος νούμερο εννέα που ο Άγιαξ ήθελε. Κι όταν έπαιζε ήταν σημαντικός, κι όταν δεν έπαιζε πάλι ήταν σημαντικός για το πώς δασκάλευε τους νεότερους. Αυτό που κάνει και σήμερα, δηλαδή, για τον Άγιαξ».

Όσον αφορά τον αποψινό τελικό ο Ρ. Κούμαν προέβλεψε: «Δύο-μηδέν. Η Μπαρτσελόνα, φυσικά».