Ανεξίτηλα σημάδεψε το 2010 τις οικογένειες των δύο Ελλήνων ναυτικών που τραυματίστηκαν θανάσιμα πάνω στο πλοίο «Aegean Angel» κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής στον Ατλαντικό Ωκεανό. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο Κύπριος υποπλοίαρχος ενώ νεκροί είναι ο 47χρονος πλοίαρχος και ο 33χρονος Α’ μηχανικός.

Το δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην εταιρεία Arcadia shipmanagement co LTD και είχε αποπλεύσει έμφορτο από το Ταλίν της Εσθονίας, για το Χιούστον του Τέξας, βρισκόταν σε απόσταση 790 ν.μ. από το πλησιέστερο λιμάνι των Βερμούδων.

Σύμφωνα με την πλοικτήτρια εταιρεία παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία υποπλοίαρχο και δίνονται συνεχώς όλες οι απαραίτητες οδηγίες για την περίθαλψή του σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μέχρι να καταστεί δυνατή η μεταφορά του σε νοσοκομείο στην πλησιέστερη ακτή. Το «Aegean Angel» ταξιδεύει για Βερμούδες και όταν φτάσει σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων τότε θα μπορεί να γίνει αεροδιακομιδή του τραυματισμένου ναυτικού.

Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών μέσω των Προξενικών Αρχών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου τόσο για την περίπτωση του τραυματία όσο και για τη διευκόλυνση της παλιννόστησης των σορών των θανόντων.

«Η ναυτική οικογένεια σήμερα θρηνεί. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για το χαμό δύο ναυτικών μας και το σοβαρό τραυματισμό ενός Κύπριου συναδέρφου τους στο «AEGEAN ANGEL» που έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ.Διαμαντίδης εκφράζοντας παράλληλα τη βαθύτατη οδύνη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των εκλιπόντων ναυτικών.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων εκφράζει και η πλοιοκτήτρια εταιρεία.