Δύο νεαροί, ηλικίας 25 και 29 ετών κρύβονται πίσω από 8 περιστατικά κλοπών σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Οι δύο δράστες, συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο ενώ το ιστορικό της σύλληψής τους από τους αστυνομικούς του ΑΤ Χερσονήσου έχει ως εξής:

Το πρωί της Τετάρτης, στο Ηράκλειο, άγνωστοι δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αφαίρεσαν από 56χρονη ημεδαπή την τσάντα της, η οποία περιείχε προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι, οι δύο ημεδαποί είχαν τελέσει την συγκεκριμένη πράξη σε βάρος της 56χρονης.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 29χρονος και ο 25χρονος, είχαν διαπράξει επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα, από 19.04.2013 έως και 09.03.2015, οχτώ (8) κλοπές σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, αφαιρώντας από αυτούς διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 19.01.2015 έως και την 11.03.2015 οι συλληφθέντες, στην πόλη του Ηρακλείου, είχαν διαπράξει ακόμη τρείς αρπαγές τσαντών σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών.

Οι συλληφθέντες, όπως αναφέρει το flashnews.gr, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

(φωτογραφία αρχείου)