Για σειρά διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια, παράνομη οπλοκατοχή και βιασμό ανηλίκου, σύμφωνα με διεθνές ένταλμα σύλληψης των αλβανικών Αρχών, συνελήφθη 42χρονος Αλβανός από την Ασφάλεια Τρίπολης.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Φεβρουαρίου, αστυνομικοί εντόπισαν τον 42χρονο να κινείται πεζός σε χωριό της Τρίπολης και όταν επιχείρησαν να τον ελέγξουν προσπάθησε να διαφύγει απειλώντας τους με πιστόλι. Τελικά κατάφεραν να τον συλλάβουν, ενώ κατασχέθηκε το πιστόλι με γεμιστήρα, που περιείχε επτά φυσίγγια.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο, το χρηματικό ποσό των 182,60 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνώνται.

Από την έως στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 42χρονος, από τα μέσα Οκτωβρίου του 2012 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2015, είχε διαπράξει συνολικά έξι διαρρήξεις και κλοπές και άλλες πέντε απόπειρες κλοπών σε σπίτια, σε διάφορα χωριά της Τρίπολης και της βόρειας Κυνουρίας, από όπου είχε αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, είδη ρουχισμού και διατροφής, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 5.500 ευρώ.

Επίσης, όπως προέκυψε, ο 42χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κλοπή καθώς και διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αντίσταση και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Τρίπολης, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ θα οδηγηθεί και στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για το διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.