Στον εισαγγελέα έφτασε πριν από λίγο, ο 34χρονος Ιρακινός, τρομοκράτης του ISIS, που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Δευτέρας 4/10 με την κατηγορία συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη».

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος βρίσκεται τα τελευταία 3 χρόνια στην Ελλάδα,και συγκεκριμένα από το 2018, μαζί με την γυνίκα του και 4 παιδιά τους. Είχε κάνει αίτηση δύο φορές για πολιτικό άσυλο και απορρίφθηκε και τις δύο.

Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από 2014.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ο Ιρακινός εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας όπου και συνελήφθη.

Δείτε τις εικόνες του Newsbeast

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.