Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται πλέον ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγόςπροκειμένου να οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την ποινή των 13 ετών και 8 μηνών που του επιβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο δίκασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΡΤ, στις 15:20 προσγειώθηκε το αεροσκάφος που τον μετέφερε, με την άφιξή του να γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τον ευρωβουλευτή θα παραλάβει ένα βανάκι των Μεταγωγών, ενώ πέντε είναι οι Έλληνες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στις Βρυξέλλες για να τον συνοδεύσουν στην Ελλάδα.

Οι Αρχές εκπόνησαν ειδικό σχέδιο τόσο για τη μεταγωγή όσο και την κράτησή του, ενώ δεν είναι γνωστό πού θα εκτίσει την ποινή του.

Ο Γιάννης Λαγός αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος, ενώ την Κυριακή (16/05) αναμένεται να μεταφερθεί σε κατάστημα κράτησης. Το πιθανότερο είναι το πρώτο 24ωρο να το περάσει μόνος του στο κελί που θα κρατηθεί, στο Μέγαρο της ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.