Αθώος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε, απολογούμενος, ο πρώην διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, Γιώργος Γκαϊδατζής, μεταθέτοντας τις ευθύνες, μεταξύ άλλων, σε πρώην συναδέλφους του, διαφόρων οικονομικών υπηρεσιών.

Κατά την 42η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κατηγορούμενος, που πρωτοδίκως είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη δέκα ετών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του εφετείου, επιτέθηκε στον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ενήργησε εκδικητικά εναντίον του. «Με κατέστησε κατηγορούμενο. Τυραννιέμαι επτά χρόνια, έχω χάσει τη ζωή μου» ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένος.

Ο Γιώργος Γκαϊδατζής, στα «χέρια» του οποίου «έσκασε» η υπόθεση της υπεξαίρεσης -το διάστημα των λίγων μηνών που ήταν διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας- είπε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που «ανακάλυψε» τη δράση του άλλοτε συναδέλφου του και βασικού υπεξαιρέτη Παναγιώτη Σαξώνη, μετά την όχληση που δέχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης από το ΤΥΔΚΥ. Χαρακτήρισε -μάλιστα- τον εαυτό του «καταλύτη» για την αποκάλυψη της υπόθεσης, εξηγώντας στο δικαστήριο την μεθοδολογία που ακολούθησε ο συγκατηγορούμενός του, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο ίδιος όταν ήρθε στο ‘φως’ το σκάνδαλο.

Αποποιούμενος τις όποιες δικές του ευθύνες, απέδωσε ευθύνες σε συγκεκριμένους δημοτικούς υπαλλήλους που ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της διαχείρισης Σαξώνη και ειδικότερα στους προϊσταμένους του τμήματος εξόδων και τους αναπληρωτές τους, τους οποίους χαρακτήρισε «ασυγχώρητους», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρώην ταμίας είχε «ουσιώδη βοήθεια» από υπαλλήλους της μηχανοργάνωσης του δήμου «που άλλαζαν τις μισθοδοτικές καταστάσεις». Ακόμη, χαρακτήρισε ως σημαντικό «κρίκο» στην υπεξαίρεση τον προϊστάμενο του ΤΥΔΚΥ, τον οποίο κατονόμασε. Εξάλλου, άφησε αιχμές σε βάρος των αντιδημάρχων οικονομικών, λέγοντας ότι αυτοί έκαναν τη διαχείριση των οικονομικών. «Αυτοί ήταν από άλλο ανέκδοτο;» ήταν το δεικτικό του σχόλιο.

Αίσθηση -πάντως- προκάλεσε η αποκάλυψη στην οποία προέβη ότι πρώην συναδέλφισσά του, που κατηγορήθηκε για την υπόθεση και απηλλάγη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, όταν ξέσπασε το άλλο σκάνδαλο στο δήμο, αυτό της «Παγίας», το οποίο προηγήθηκε χρονικά της υπεξαίρεσης. «Προφανώς ένιωθε τύψεις για να κάνει αυτή την ενέργεια» ανέφερε ο Γιώργος Γκαϊδατζής.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του δεύτερου διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας.