Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μια 47χρονη για κλοπή καθώς και ένας 44χρονος για αποδοχή και διάθεση κλοπιμαίων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η 47χρονη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και ο 44χρονος είναι ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Γεωργιανούς χθες στα Εξάρχεια και εντόπισαν και στην Ομόνοια τον 44χρονο.
Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 10 Απριλίου 2014, η 47χρονη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η ηλικιωμένη που πρόσεχε, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και έπαιρνε φάρμακα, της χορηγούσε καθημερινά μεγαλύτερη δόση από τη συνταγογραφούμενη, προκειμένου να βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση ύπνωσης και να μην αντιλαμβάνεται τη δράση της.

Η 47χρονη ομολόγησε ότι εργαζόταν στο συγκεκριμένο σπίτι και σταδιακά αφαίρεσε το ποσό των 9.000 ευρώ, κοσμήματα, ρούχα, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Ομολόγησε ακόμη ότι πήρε τρία κλειδιά θυρίδων που διατηρούσε η 73χρονη στην τράπεζα.

Η 47χρονη πούλησε στη συνέχεια τα κλεμμένα κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο, στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας. Ο 44χρονος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ενεχυροδανειστηρίου παραδέχθηκε ότι η 47χρονη του παρέδωσε κοσμήματα, για τα οποία της έδωσε το χρηματικό ποσό των 13.500 ευρώ, χωρίς να τηρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία και συνελήφθη.

Στην κατοχή της συλληφθείσας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, πολλά ενδύματα, τσάντες καθώς και τρία κλειδιά θυρίδας τραπεζών και κλειδιά σπιτιού, ηλεκτρονικές συσκευές και τρία κινητά τηλέφωνα.

Μέρος από τα κατασχεθέντα αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα, ενώ ερευνάται η προέλευση των υπολοίπων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ενεχυροδανειστήριο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος κοσμημάτων, δύο πλάκες από χρυσό, τρία χαρτονομίσματα από φύλλα χρυσού, τρία ρολόγια χειρός, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας ανιχνευτής χρυσού, διάφορες πέτρες από κοσμήματα, έξι ναρκωτικά δισκία, σημειώσεις σχετικές με τις συναλλαγές, τα χρηματικά ποσά των 1.840 ευρώ και των 31 δολαρίων Η.Π.Α. καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.