Συνελήφθησαν στην Καρδίτσα, δύο άνδρες ηλικίας 40 και 23 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν παγκάρι του Ιερού Ναού, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο πολίτη και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου δράστη.

Έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκαν σε κοντινή περιοχή και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ. αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τις επόμενες ημέρας, οι δύο συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2011 έως 12 Μαρτίου 2012, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές :

• Την 7η προς 8η Μαρτίου 2012, παραβίασαν είσοδο ιερού ναού στην Καρδίτσα και αφού εισήλθαν εντός, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και εξοπλισμό μικροφωνικής εγκατάστασης συνολικής αξίας 900 ευρώ.

• Νυχτερινές ώρες της 11ης Μαρτίου 2012, διέρρηξαν παγκάρι ιερού ναού στην Καρδίτσα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, καθώς και ποσότητα βενζίνης από δίκυκλη μοτοσικλέτα, συνολικής αξίας 60 ευρώ.