Περίπου στους 35 υπολογίζονται από το δήμο Χανίων οι άστεγοι, κυρίως οικονομικοί μετανάστες, που έχουν βρει προσωρινή στέγη στο δημοτικό γηροκομείο της πόλης.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, «από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα 33-35 άτομα κυρίως μετανάστες φιλοξενούνται στο γηροκομείο, ενώ στο χώρο της παλιάς ηλεκτρικής, που επίσης έχει δοθεί για προσωρινή φιλοξενία, έχει βρει νυκτερινό κατάλυμα ένας μετανάστης».

Την ίδια ώρα ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε χώρος του πρώην θεραπευτηρίου ψυχικών παθήσεων Χανίων, να μετατραπεί σε ξενώνα φιλοξενίας αστέγων.

Όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης η λύση αυτή δεν είναι προς το παρόν εφικτή, δεδομένου ότι στην Ελλάδα όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για να ορίζει με ακρίβεια το ποιοι είναι άστεγοι και μπορούν να φιλοξενηθούν σε κοινωνικές δομές.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σκουλάκης αν μέσα στην εβδομάδα δεν βρεθεί λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό, θα καλέσει από την ερχομένη εβδομάδα τους τοπικούς φορείς ώστε από κοινού να αναζητηθεί χώρος και να δοθεί λύση στο πρόβλημα.