Xαμηλούς τόνους με σκοπό να εκτονωθεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στο χώρο της δικαιοσύνης, λόγω της διακοπής των συνεδριάσεων από τους δικαστές, επιχειρούν να κρατήσουν όλες οι πλευρές.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν θα απαντήσει στη χθεσινή ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου ,η οποία έθετε θέμα συνταγματικότητας των κινητοποιήσεων των συναδέλφων της ανοίγοντας παράθυρο και για ενδεχόμενη πειθαρχική δίωξη τους.

Η Ένωση θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική λειτουργός εκθέτει τις απόψεις της και τηρεί στάση αναμονής ενόψει και του επικείμενου ραντεβού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο , με τον οποίο θα συζητήσουν τα δύο ακανθώδη θέματα που τους απασχολούν και δεν είναι άλλα από την υπαγωγή των νεοεισερχόμενων δικαστών στο ΙΚΑ και τη συνεχή μείωση στις αποδοχές των δικαστών.

Για την εκτόνωση της κρίσης στο χώρο της δικαιοσύνης οι δικαστικές ενώσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνουν νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο οι τακτικές γενικές συνελεύσεις τους, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους συνυπολογίζοντας και τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει μετά τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση Εισαγγελέων έχει προγραμματίσει τη συνέλευσή της για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011. Στη διάρκειά της θα παραστούν μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία του Αρείου Πάγου, πρόεδροι άλλων δικαστικών ενώσεων και ο πρόεδρος του ΔΣΑ.