Επιβεβαιώθηκαν πλήρως, οι πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την περαιτέρω προώθηση και διακίνηση των μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία Την περασμένη Πέμπτη η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Ηλεία, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, έφερε στο φως την δράση της εγκληματικής ομάδας η εξάρθρωση της οποίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, επετεύχθη στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Εύβοιας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δώδεκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι Έλληνες, από τους οποίους δέκα άνδρες, ηλικίας από 21 έως 72 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 48 και 53 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ ακόμα μέλη της σπείρας, τέσσερις Έλληνες και τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Με προκαθορισμένους ρόλους

Όπως προέκυψε η οργάνωση διέθετε εσωτερική δομή, με ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της και διακριτούς – προκαθορισμένους ρόλους στους επιμέρους τομείς της εγκληματικής της δράσης. Για την πλήρη αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί σκύλοι. dsc01486

Τι βρήκαν οι Αρχές

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν δύο φυτείες κάνναβης και εκριζώθηκαν 422 δενδρύλλια, στην Εύβοια, 343 δενδρύλλια καννάβεως και 320 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, στην Ηλεία καθώς και ποσότητες κάνναβης και οπλισμός, σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα των εμπλεκομένων ατόμων σε περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας και της Αττικής. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 765 δενδρύλλια κάνναβης, με πλήρη εξοπλισμό καλλιέργειας (ποτιστικά λάστιχα, σκαπτικά εργαλεία, λιπάσματα κ.λ.π.),
  • 323 κιλά και 958,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 6 ζυγαριές ακρίβειας,
  • 8 τσιγαριλίκια και μικροποσότητα ηρωίνης,
  • 6 οχήματα (τέσσερα αυτοκίνητα φορτηγό, και μοτοσικλέτα), καραμπίνα, περίστροφο και αεροβόλο πιστόλι,
  • 79 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ και
  • 9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Στην υπόθεση ενέχονται άλλα 162 άτομα, τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση ενώ οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μεγάλη ποσότητα στην Ηλεία

Όπως διαπιστώνεται από την αστυνομική έρευνα, φαίνεται πως στην Ηλεία, στην περιοχή της Μυρσίνης, όπου εντοπίσθηκαν τα δενδρύλλια και η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ο δράστης είχε δημιουργήσει μέσα στο περιβόλι του – λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του – ολόκληρο φυτώριο, καλλιέργειας δένδρων κάνναβης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η κάλυψη ήταν τέτοια που για μεγάλο διάστημα τα δέντρα δεν είχαν γίνει αντιληπτά από κάποιον, καθώς ο συλληφθείς, είχε προχωρήσει στην εκσκαφή του συγκεκριμένου χώρου, τουλάχιστο κατά τρία μέτρα κάτω από το έδαφος. Επίσης, μέσα στην οικία του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε αποθηκεύσει την ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης το βάρος της οποίας ξεπερνά τα 300 κιλά. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, έφτασαν στα ίχνη του δράστη και τον συνέλαβαν, με την υπόθεση να συνιστά ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για τις Αστυνομικές Αρχές της Ηλείας. Περισσότερες ειδήσεις για την Ηλεία στο patrisnews.com