Ληστεία «καρμπόν» με εκείνη που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αγία Παρασκευή, έγινε σήμερα τα ξημερώματα σε σπίτι της Γλυφάδας.

 Οι τρεις ληστές εισέβαλαν, τις 04.30, στο διαμέρισμα όπου μένει η γυναίκα (η οποία είναι αλλοδαπή, διπλωματική υπάλληλος) με το σύζυγό της και τα δίδυμα παιδιά τους, από μια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας.

Με την απειλή καλάσνικοφ κλείδωσαν τον άνδρα και τα παιδιά στο υπνοδωμάτιο και αφού ασέλγησαν στη γυναίκα, άρπαξαν μια βιντεοκάμερα και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί, με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν μέχρι στιγμής, εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους, οι οποίοι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν διαπράξει περίπου 10 παρόμοιες ληστείες, σε σπίτια στην Αττική.

Μία απο αυτές έγινε προχθές σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή, όπου μένει μιά 40χρονη και ο 83χρονος πατέρας της, ενώ, σε άλλη περίπτωση, στη Βούλα, πήραν όμηρο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον ανάγκασαν να κάνει ανάληψη χρημάτων απο ΑΤΜ τράπεζας στη Γλυφάδα και τον γύρισαν στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση χαρακτηρίζουν τα μέλη της συμμορίας αδίστακτα και στρέφουν τις έρευνές τους σε συγκεκριμένα άτομα, εκτιμώντας ότι σύντομα θα έχουν θετικά αποτελέσματα.