Η αύξηση της εγκληματικότητας ανάγκασε τους κατοίκους να δημιουργήσουν μια… διμοιρία νυχτερινών άοπλων περιπολιών που θα συνδράμει στο έργο της αστυνομίας και θα γίνει «το μάτι και το αφτί της» στην περιοχή. Μάλιστα, οι ομάδες πολιτών θα συγκροτούνται την τελευταία στιγμή και η συμμετοχή όσων μετέχουν στις περιπολίες θα κρατιέται μυστική απ’ όλους, εκτός από την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία του δήμου Βόλου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη γενική συνέλευση που έγινε υπό τον δημοτικό σύμβουλο και εκπρόσωπο της δημοτικής κοινότητας στον διευρυμένο δήμο Βόλου Σωτήρη Χαλκιά, τον αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Βόλου Χαράλαμπο Τσαμπάζη, την πλειονότητα των κατοίκων των Κάτω Λεχωνίων, ακόμα και αστυνομικών.

Μιλώντας στην «Espresso» ο Σ.Χαλκιάς, ανέφερε πως οι περιπολίες ξεκίνησαν από το βράδι της περασμένης Τρίτης. Σημείωσε ακόμα ότι το χωριό τους έχει 1.700 μόνιμους κατοίκους, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνεται.

«Μόνο οι κάτοικοι θα νοιαστούν για την περιοχή τους κανείς άλλος, ούτε η ιδιωτική αστυνομία ούτε κανείς», δήλωσε ευχαριστώντας τον κόσμο για την ευαισθησία και την αίσθηση αλληλεγγύης.