Το φορτηγό πλοίο «HADDAD 1» με σημαία Βολιβίας, στο όποιο εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, έφερε στα αμπάρια του και λαθραία τσιγάρα.

Το πλοίο είχε οδηγηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου μαζί με το επταμέλες πλήρωμα και σε δύο εμπορευματοκιβώτια του είχαν εντοπιστεί σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση 4.881 καραμπίνες για πόλεμο πόλης και 491.950 σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Επίσης σε άλλα επτά εμπορευματοκιβώτιά του είχε εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση ανέρχονταν σε τέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τριάντα έξι (4.936) χαρτοκιβώτια, που περιείχαν σαράντα εννέα εκατομμύρια τριακόσιες σαράντα επτά χιλιάδες οκτακόσια (49.347.800) τσιγάρα. Τα χαρτοκιβώτια περιείχαν κυτία τσιγάρων διαφορετικών εταιριών από τις αναγραφόμενες εξωτερικώς.

Πλοίο καθώς και όλα τα εμπορευματοκιβώτια παραμένουν κατασχεμένα στη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι το «HADDAD 1» είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του την 29η Αυγούστου από την Αλεξανδρέττα (Iskenderum) της Τουρκίας και είχε δηλώσει ως τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης.

Εναντίον των μελών του πληρώματος είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος από την εισαγγελία ενώ είχαν ζητήσει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή Ηρακλείου.