Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία ο 43χρονος κοσμηματοπώλης, τον οποίο πυροβόλησαν άγνωστοι το μεσημέρι στο κατάστημά του στην οδό Ευγενίου Καραβία 56, στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας, δύο άτομα παρουσιάστηκαν στο κοσμηματοπωλείο δήθεν ως πελάτες αλλά ο ιδιοκτήτης δεν άνοιξε την πόρτα γι’ αυτό εκείνοι έσπασαν την τζαμαρία και εισέβαλαν με τη βία.

Ο 43χρονος πάτησε το συναγερμό, οι δράστες τον πυροβόλησαν τρεις φορές με πιστόλι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν χωρίς να πάρουν τίποτα.

Ο κοσμηματοπώλης κατάφερε να βγει από το κατάστημα και κατέβασε τα ρολά, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε και με ασθενοφόρο που κάλεσαν περίοικοι διακομίστηκε αρχικά στην Κλινική Παμμακάριστος και στη συνέχεια στο Σωτηρία, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όπως διαπιστώθηκε, είχε δεχθεί τρεις σφαίρες εκ των οποίων μία κοντά στην καρδιά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για απόπειρα ληστείας και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.