Νέα έφοδο πραγματοποίησε χθες από τις 7.20 το πρωί ο αντιδήμαρχος Ροδίων κ. Μανώλης Σαββής, στις υπηρεσίες της Πολεοδομίας στο κέντρο της Ρόδου, διαπιστώνοντας εκ νέου, ό,τι και οι χιλιάδες πολίτες καθημερινά σε διάφορες υπηρεσίες. Κανείς δεν ήταν στην θέση του μία ώρα μετά την έναρξη του ωραρίου.

Την εποχή που χιλιάδες νέα παιδιά είναι άνεργοι και την ώρα που η τοπική οικονομία στενάζει περνώντας την χειρότερη ίσως κρίση των τελευταίων 30 ετών, η υπόθεση των αργόσχολων – κοπανατζήδων από τις υπηρεσίες τους οι οποίοι μάλιστα, εντοπίζονται για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα, να απουσιάζουν, αποτελεί εκ των πραγμάτων κορυφαίο ζήτημα για την τοπική κοινωνία.

Μια τοπική κοινωνία, που παρακολουθεί άναυδη το μέγεθος της θρασύτητας ορισμένων υπαλλήλων, οι οποίοι μπορούν άνετα να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ωράρια, συναδέλφους τους, προϊσταμένους τους, διευθυντές τους και την νεοεκλεγείσα τοπική δημοτική αρχή, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.

Η νέα «έφοδος» του αντιδημάρχου κ. Μανώλη Σαββή, έγινε χθες το πρωί στις 7.20, έξω από το γραφείο της Πολεοδομίας Ρόδου. Ο αντιδήμαρχος, όπως και την πρώτη φορά έτσι κι αυτήν περίμενε μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, περιμένοντας να έρθουν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας και να αναλάβουν καθήκοντα. Η ώρα προσέλευσης στην υπηρεσία πρέπει σύμφωνα με το ωράριο να είναι στις 7.30!

Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία ήταν υπότροπη εν τούτοις κανένας υπάλληλος δεν ήταν στην θέση του. Ο πρώτος που προσήλθε και άνοιξε την υπηρεσία ήταν ο προϊστάμενος κ. Γιώργος Χατζάκης λίγο μετά τις 8. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι άρχισαν να προσέρχονται σταδιακά από τις 8.30 μία δηλαδή ώρα μετά την έναρξη του ωραρίου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον αντιδήμαρχο και τους υπαλλήλους, ο οποίος κατέστησε σαφές προς κάθε υπάλληλο, ότι τα αστεία τελείωσαν και ότι θα κινηθούν σε βάρος τους οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το νέο περιστατικό «πυρ και μανία» είναι και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για τη νέα περίπτωση εφόδου.

Μάλιστα, ο κ. Σαββής, απέστειλε χθες αυστηρή επιστολή προς όλος τους προϊσταμένους και τους διευθυντές των υπηρεσιών, τους οποίους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την πιστή τήρηση του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων.

Πηγή: rodiaki