«Ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Η Ελλάδα ήταν και παραμένει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, πιστή στις αρχές της για σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και της εδαφικής κυριαρχίας όλων των κρατών και κατά οιουδήποτε αναθεωρητισμού» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter για τη σημερινή επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Βαρβιτσιώτης: Η χώρα μας ήταν, είναι και θα παραμείνει στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

«Ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον Ουκρανικό λαό. Η χώρα μας ήταν, είναι και θα παραμείνει στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες ομογενείς θύματα του πολέμου στη μαρτυρική Μαριούπολη» προσθέτει.

Συμβολική τελετή στο ΥΠΕΞ σε ένδειξη συμπαράστασης της Ελλάδας στην Ουκρανία

Σε ένδειξη συμπαράστασης της Ελλάδας στην Ουκρανία και στον δοκιμαζόμενο από τη ρωσική εισβολή ουκρανικό λαό, θα φωταγωγηθεί σήμερα το βράδυ το νεοκλασικό κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών και θα λάβει χώρα συμβολική τελετή με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, και του Ουκρανού πρέσβη στην Αθήνα Σεργκέι Σουτένκο (Sergii Shutenko), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η εν λόγω τελετή, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, θα ξεκινήσει στις 19:30, ενώ θα λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο.